T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ELAZIĞ / MERKEZ - Ziya Gökalp İlkokulu

Geleceğin Bilim İnsanları eTwinning Projesi

1.Proje

"Eat Green Boost Your Mood" eTwinning Projemiz Başladı

İspanya, İtalya, Yunanistan, Polonya, Slovenya, Litvanya ve Romanya ortaklarımızla yürüttüğümüz eTwinning projemiz başladı.

17-01-2024

 4/A Sınıf  Öğretmenimiz Mehmet Yümlü rehberliğinde yürütülen Eat Green Boost Your Mood (Yeşil Yiyin Ruh Halinizi İyileştirin) eTwinning projemiz 8 farklı ülkenin katılımıyla başladı.“Yeşil Yiyin, Ruh Halinizi İyileştirin” projesi, öğrencilerin beslenmenin insanların genel sağlık durumu üzerindeki etkisi konusunda bilinçlendirilmesini amaçlıyor. Özellikle stres ve kaygıya dikkat edilerek, öğrenciler öncelikle beslenme rutinleri olarak birbirlerini ve alışkanlıklarını tanıma fırsatına sahip olacaklar. Aynı zamanda beslenmenin genel sağlık durumu üzerindeki etkisini de inceleyecekler. Bu ön çalışmanın ardından beslenme durumuna uygun yerel (veya birden fazla) ürünü seçecekler. Ürünün, hem sağlık durumuna yeşil ışık yakılmasına hem de üretim zinciri boyunca CO2 emisyonunun kontrolüne ve atık azaltımına dikkat edilerek yeşil olması gerekmektedir. Son olarak öğrenciler seçtikleri ürünle eski ve modern ürünleri karşılaştırarak bazı tarifler önerecekler.

Projemizde görev alan tüm paydaşlarımıza başarılar dileriz.

2.proje

Future Scientists

Okulumuz 4/a Sınıf  Öğretmeni Mehmet YÜMLÜ’nün rehberliğini yaptığı ‘’Future Scientists’’ e Twinning projemiz 6 farklı ülkenin ve ülkemizin 8 farklı şehrindeki öğretmenlerin katılımıyla başladı.

 

Bu proje ile Avrupa'nın farklı ülkelerinden öğretmenler, eTwinning platformunun sunduğu çevrimiçi ortamı kullanarak, farklı okullardaki öğretmenlerle deneyimlerini paylaşarak ve fikir alışverişinde bulunarak fen konularını disiplinler arası tartışacaklardır.Bu projede öğrencilerimizin çeşitli deneyler, araştırmalar, incelemeler yaparak bilgiye farklı yollarla ulaşmaları ve proje sürecinde sorumluluk, yardımlaşma, sosyal beceriler gibi kazanımlar elde etmesi beklenmektedir. Proje sonunda öğrencilerimizin problem çözme, gözlem, deney yapma, bilimsel, dijital ve dil becerilerinin gelişmesi gibi kazanımlar edinmeleri sağlanacaktır. Uluslararası bir ortam oluştukça doğal olarak kültürlerarası alışverişler de olacaktır. Projemizde görev alan tüm paydaşlarımıza başarılar dileriz.

17-01-202417-01-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 17.01.2024 - Güncelleme: 17.01.2024 11:08 - Görüntülenme: 67
  Beğen | 0  kişi beğendi